Brystkræft

 

 

Senfølger efter brystkræftbehandling

 

Flere mennesker end tidligere overlever kræft.

Nogle af dem får følger efter evt. operation, kemo- eller strålebehandlinger.

 

Senfølger kan bl.a. være tiltagende smerter/irritation, stramt eller ujævnt arvæv, væv der sidder for tæt omkring stedet hvor kræften har været, stramme muskler/stramt bindevæv, nedsat muskelstyrke, nedsat kredsløb i området, væske-ansamling, nedsat bevægelse eller skæv kropsholdning.

 

En tidlig indsats med fysioterapi kan undgå eller mindske visse senfølger afhængig af hvor indgribende din brystkræft-behandling har været. 


 

Du kan begynde med fysioterapi i min klinik i starten af din evt. kemobehandling, ca. 14 dage efter du er blevet opereret, når din hud er helet efter strålebehandling eller som supplement til den holdtræning du går til på sygehuset eller i kommunen. 


Jeg undersøger dig grundigt og sammensætter behandlingen, så den passer til dig. Behandlingen kan suppleres med Kinesiotape (fleksibel sportstape) og/eller laser (LLLT), der fremmer smertelindring og flow omkring dit bryst.

Laser kan anvendes, når din aktive kræftbehandling er afsluttet og du er erklæret rask. 


Foruden selve behandlingen vil du blive introduceret til øvelser og tiltag du kan lave derhjemme for at afhjælpe dine problemer. Du kan opleve evt. ømhed i dagene efter din behandling.

 

Det er effektiv og nænsom fysioterapi, der gradvis forbedrer din tilstand og afkorter dit forløb efter kræftbehandlingen.  Selv mange år efter du er blevet opereret eller har fået kemo-/strålebehandling, kan der gøres noget for at mindske dine gener.  

 

Nogle kræftbehandlede får som afslutning fra sygehuset at vide at "der er ikke mere at gøre og du må lære at leve med det som det er".

Ofte er situationen blot at de ikke kan gøre mere, men måske kan andre behandlere.   

 

Jeg har specialiseret mig indenfor fysioterapi til brystoperede og er udddannet hos fysioterapeut Kirsten Tørsleff, der har forsket i og udviklet et program hvori der indgår både behandling og træning.

Desuden arbejder jeg freelance for "Palliativt Team Vejle" under Region Syddanmark, hvor jeg tilbyder lindrende fysioterapi til mennesker med mange forskellige kræftdiagnoser.


Jeg kan hjælpe de fleste kvinder der har brystkræft med at opnå lindring af visse former for senfølger.

Medbring gerne hver gang 2 rene lagner/dynebetræk og 1 håndklæde. 

  

Har du lymfeødem, anbefaler jeg at du kontakter en fysioterapeut med speciale i lymfeødem f.eks. fysioterapeut Kirsten Hedeager i Vejle.

 

Pr. 1.1.16 kan du som medlem af Sygeforsikringen "danmark", få tilskud til din fysioterapibehandling uden en henvisning fra din læge. Har du haft et kompliceret kræftforløb, vil jeg gerne have en lægehenvisning mhp. din behandling i min klinik. 


 

 

"Pia har givet mig troen på at jeg ikke bare skal acceptere et "betonbryst" efter strålebehandling.

Med hendes gode behandling og ikke mindst vejledning er det blevet blødt igen. Pia er god til at forklare og foreslå andre muligheder med fx kinesiotape som virker drænerende.

Super behagelig atmosfære fra man træder ind ad døren."

 

                                                                                                                                                             Kvinde, 40+. "Pia er super dygtig til sit fag og har afhjulpet mine gener efter større brystoperation og strålebehandling. Min arm, ramt af kemoåre, har hun også med succes behandlet. Hver eneste behandling gør underværker og giver mig godt humør.

Jeg ved ikke hvad jeg ville have gjort uden Pias behandlinger. Efter min første behandling forsvandt min brynje, som jeg havde haft i 4 uger efter operationen - jeg dansede næsten hen ad fortovet, da jeg gik herfra. 

Jeg kan kun anbefale dig at booke en tid hos Pia."


                                                                                                                                                             Kvinde, 40+.


Se mere på Facebook "Brystkræft Vejle" Book din tid online her